Sremska Mitrovica – Pošta Srbije je i ove godine, povodom obeležavanja novogodišnjih i bižićnih praznika pozvala decu uzrasta do 10 godina da pišu Deda Mrazu. Svoja pisma, čestitke i razglednice mališani treba da pošalju najkasnije do 4. decembra.

U pismima mališani mogu da spakuju svoje pesme, priče, dogodovštine, crteže, želje, poruke i slično, a svom omiljenom deki mogu da pišu pojedinačno, a mogu i zajedno čitava odeljenja ili vaspitne grupe.

Na pismu treba obavezno napisati ime i prezime pošiljaoca, adresu, godinu rodjenja i – broj telefona.

deda

„Akcija “Piši Deda Mrazu” pokrenuta je u želji da podstakne decu do deset godina na stvaralaštvo, maštovitost i da ih ohrabri da, uz igru i zabavu, nekada i pišu, i bogate maternji jezik. Pisma su oduvek bila odraz znanja i dobrog vladanja“, kaže Pošta.

Prema podacima Pošte, na njihovu adresu iz godine u godinu pristigne vise hiljada dečijih radova, a prošle godine je oboren record jer je Deda Mrazu pisalo vise od 14.000 mališana iz čitave Srbije.

Pisma treba slati na adresu: Nagradni konkurs “Piši Deda Mrazu”, poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, novogodišnja akcija “Piši Deda Mrazu”.

Decu koja pošalju najmaštovitija pisma, čekaju nagrade, kako u pojedinačnoj tako i u grupnoj konkurenciji.

Možda Vam se svidi i