Sremska Mitrovica – Povodom upozorenja koje se pojavilo na društvenoj mreži fejsbuk (facebook), a koje se tiče uništavanja male plaže u naselju 29. novembar i ograđivanja i davanja u zakup privatnom licu Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici, a samim tim i naplaćivanja ulaska na istu, kontaktirali smo Branislava Nedimovića, gradonačelnika Sremske Mitrovice koje je negirao ove informacije i najavio sređivanje „male plaže“.

Nedimović je rekao da se nikada nije ni uzmala u obzir naplata boravka na mitrovačkoj Gradskoj plaži, popularnim “Brionima”, i naglasio da se to neće desiti ni u narednom periodu.

objava fb

Kada je u pitanju „uništavanje“ plaže u naselju 29. novembar i izgradnja marine, Nedimović je, takođe rekao da su ove tvrdnje bez osnova i dodao da postoji plan da se naredne godine i ova plaža kompletno uredi.

„Postoji plan da se plaža u 29. novembru kompletno uredi, komunalno opremi i da se uvedu spasilačka i hitna služa. Samim tim ova plaža će ući u sistem Gradske plaže i Grad Sremska Mitrovica biti zadužen za njeno funkcionisanje“, rekao je Nedimović.

“Mala” plaža kod “29-tog”, kako je Mitrovčani popularno nazivaju, trenutno ima status divlje, jer su je građani uredili i na njoj trenutno nema spasilačkih službi što je čini nebezbednom za kupanje.

Možda Vam se svidi i