Krećete za Crnu Goru? Blokiran deo puta ka crnogorskom primorju

U Srbiji su jutros povoljni uslovi za saobraćaj, dok je i dalje zbog odrona prekinut magistralni put ka Crnogorskom primorju kod Mojkovca, saopštio je Auto-Moto savez Srbije.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, saobraćaj je obustavljen zbog odrona stena i zemlje na magistralnom putu.

“Građani koji putuju do Bijelog Polja, Berana i Rožaja mogu da koriste granične prelaze Gostun i Špiljani, dok je alternativni put za putnike ka primorju granični prelaz Jabuka”, saopštio je Biro MUP-a za saradnju s medijima.

Foto ilustracija
Foto ilustracija

Veći broj vozila očekuje se danas na putevima ka Crnoj Gori, kao i iz pravca Mađarske i Hrvatske ka Makedoniji i Bugarskoj, te je moguće duže zadržavanje na graničnim prelazima i na stanicama za naplatu putarine.

Po podacima Uprave Granične policije, putnička vozila se na graničnim prelazima za sada zadržavaju do 30 minuta.

Auto-putu E-75 je zbog radova sužen na u zoni petlji “Subotica jug” i Novi Sad-Istok. Zbog radova na obilaznici oko Beograda kod petlje Batajnica, saobraćaj ide dvosmerno, jednom stranom auto-puta. Na auto-putu E-75 zbog radova kod Velikog Orašja vozila idu dvosmerno. Auto-put E-75 je sužen i na deonici Leskovac-Vranje kod naselja “Džep”, gde vozila prolaze uz semaforsku signalizaciju. Na delu auto-puta E-75 kod Grdelice, saobraćaj je usmeren na deonicu paralelnog puta, kao i na deonici Vladičin Han – Vranje i kod mesta Gramađe.

Danas od 9 do 11 i od 14 do 16 sati na autoputu E-80, Niš-Dimitrovgrad-granica Bugarske, biće potpuna obustavljen saobraćaj ma deonici od Čiflika do Staničenja, zbog miniranja. U toku su i radovi na više prelaza puteva preko pruge Beograd-Šid. Radova ima i na putevima Petrovaradin-Irig, Beograd-Smederevo, Beograd-Umka, Bogovađa-Mionica, Užice-Borova Glava, Zaječar-Lubnica-Boljevac, Boljevac-Rtanj-Soko Banja, Bosilegrad-Ribarci-granica Makedonije.

You May Also Like