Sremska Mitrovica – Vojvođanski simfonijski orkestar raspisao je konkurs „Kompozicija mladog vojvođanskog autora“.
Cilj konkursa je podsticanje i razvoj savremenog muzičkog stvaralaštva, posebno simfonijske muzike mladih vojvođanskih kompozitora.
Pravo učešća imaju studenti Muzičkog departmana, odsek kompozicija, Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i akademski kompozitori iz Vojvodine (koji trenutno žive ili su rođeni na teritoriji Vojvodine ili su diplomirali na Akademiji umetnosti u Novom Sadu).
Učesnici Konkursa ne mogu biti rođeni pre 1. januara 1975. godine.

Kompozicija kojom autori žele da učestvuju na konkursu treba da je pisana za solo instrument i simfonijski orkestar – a due, mora trajati najmanje 12, a najviše 20 minuta i ne sme biti prethodno izvođena ili objavljivana.

Prijava na konkurs šalje se anonimno, pod šifrom, u dve odvojene koverte i isključivo poštom.

Konkurs je otvoren do 30. novembra, a detaljnije informacije mogu se dobiti telefonom na broj 021 6622 731 i 069 622 731, ili putem mejla vsimfonic@gmail.com, kao i na sajtu www.vso.org.rs.

Pobedičku kompoziciju izabraće tročlani žiri koji će činiti eminentni umetnici iz oblasti muzike, a odluka će biti objavljena do 1. januara 2016. godine na sajtu Vojvođanskog simfonijskog orkestra, kao i na zvaničnoj Facebook stranici.

Nagrada za prvoplasinarog autora ili autorku sastoji se od novčanog dela u iznosu od 60.000 dinara i premijernog izvođenje kompozicije na jednom od koncerata Vojvođanskog simfonijskog orkestra tokom 2016. godine.

Možda Vam se svidi i