Sremska Mitrovica – Gradsko veće je donelo odluku o dopuni konkursa koje je raspisala Gradska uprava za socijalnu zaštitu, a koja se odnosi na udruženja Savez slepih i slabovidih, i Savez gluvih.

Konkurs je dopunjen na inicijativu jednog od udruženja zbog ograničenja koji je stojao u konkursu. Ograničenje se odnosi na konkurisanje u različitim upravama.

Gradsko veće je vratilo konkursnu dokumentaciju Gradskoj upravi, za socijalnu zaštitu na odlučivanje, jer je prihvaćena inicijativa i donet je zaključak od strane uprave da u sledećim konkursima koje bude raspisivala uprava za socijalnu zaštitu, udruženja ne budu ograničena samo na tu upravu, već da mogu konkurisati i na konkursima ostalih uprava grada Sremska Mitrovica.

Iz uprave za socijalnu zaštitu saznajemo da su za dva udruženja dodatno odobrena sredstva od 100.000,00 dinara, pojedinačno.

Konkurs za finansiranje programa od javnog interesa koje udruženja građana realizuju u oblasti socijalne zaštite raspisan je krajem januara 2015. godine.

Sporna stavka konkursa na koju su ukazala udruženja, glasi:
Podnosilac prijave može da podnese samo jedan predlog projekta iz oblasti socijalne zaštite i može mu biti odobreno finansiranje samo 1 projekta iz budžeta grada Sremska Mitrovica za 2015. godinu.

KONKURS

Možda Vam se svidi i