Sremska Mitrovica – U poslednje vreme sve je više primera dobre saradnje mitrovačkih učitelja i roditelja, koji se uglavnom okupljaju oko istog cilja – uređivanja prostora za učenike.

Da škola nije ustanova u kojoj se samo uče lekcije iz knjiga, nego i neke druge, jednako važne životne lekcije, pokazali su učenici, roditelji i učiteljica II-3 razreda OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, koji su protekli vikend proveli u školi, sređujući učionicu.

1

S obzirom da je učionica u kojoj deca provode gotovo polovinu svog dana okrečena pre par godina i da je jedan deo nameštaja star i dotrajao, učiteljica Marija Baroš je došla na ideju da pozove roditelje na sastanak i da se zajedno dogovore kako bi mogli da urede učionicu.

Roditelji su se brzo organizovali, i uz minimalna novčana sredstva učionica je za samo dva dana zablistala novim sjajem.

Zidovi su okrečeni i ukrašeni, ormari su prefarbani i okačen je pano za dečije radove.

2

„Presrećni smo, đaci su oduševljeni. Uložili smo mnogo truda i rada, ali smo pre svega radili sa mnogo ljubavi i učionica je sada zaista predivna, posebna“, rekla je učiteljica Marija.

Ovo svakako nije prvi put da se roditelji mitrovačkih đaka na ovakav način organizuju, a s obzirom da su sredstva koja se izdvajaju iz gradskog budžeta nedovoljna da bi se sve učionice u školama uredile, neka ovo bude dobar primer i ostalim roditeljima i učiteljima.

Tokom ovogodišnjeg letnjeg raspusta Gradska uprava za obrazovanje u saradnji sa nekoliko osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica radila je na uređenju škola i njihovom pripremanju za novu školsku godinu.

3

Radovi su izvođeni kako u gradskim školama, tako i u školama u seoskim sredinama.
Radilo se na sanaciji krova, podova, u nekoliko učionica obezbeđen je nov nameštaj, rekonstruisani su toaleti u pojedinim školama, a kako su najavili iz Gradske uprave, radovi će se nastaviti i u školskoj godini koja je u toku.

Novčana sredstva su obezbeđena su budžeta Grada, a njihova ukupna vrednost iznosi 10 miliona dinara.

111

 

Možda Vam se svidi i