Sremska Mitrovica – Zakonski rok od mesec dana koliko je imao Odbor poverilaca da donese konačnu odluku o prodaji „Mitrosa“ ističe u nedelju, 18. decembra, međutim zvanična odluka bi trebala da bude poznata već u petak, 16. januara.

Sutra će kako je najavljeno gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović održati sastanak sa oko 10 bivših zaposlenih u „Mitrosu“ koji žele da pokažu lokalnoj samoupravi da ih podržavaju u nameri da prodaju ovo preduzeće.

Prvobitna nemera je bila da se organizuje skup ispred Gradske kuće na kojem bi se okupili svi bivši radnici „Mitrosrema“ koji podržavaju prodaju, međutim kako je za skup neophodno dobiti određena odobrenja, od toga se odustalo.

Prema rečima jednog od mitrovačkih advokata najavljen  sastanak sa gradonačelnikoma za sutra neće i ne može da utiče na konačnu odluku Odbora poverilaca, s obzirom  na činjenicu da su nakon odlaska preduzeća u stečaj radnici izgubili sva prava koja se tiču dalje sudbine fabrike.

Stevan Romakov, bivšeg predsednika sindikata zaposlenih „Mitrosa“ za Ozon radio rekao je da većina njegovih bivših kolega podržava prodaju, jer bez obzira što je za kupovinu fabrike ponuđeno manje para, a samim tim i manji iznos će bivši zaposleni neisplaćene plate, najvažnije je da fabrika ponovo oživi i zaposli ljude.

Romakov se osvrnuo i na velika ulaganja u fabriku koja su najavili iz austrijske firme „Gierlinger holding“ ukoliko oni postanu vlasnici fabrike i na činjenicu da će ukoliko do prodaje zaista dođe Mitrovčani sa svojim proizvodom ući i na tržište Evropske Unije i Rusije, s kojima ova austrijska kompanije sarađuje.

„Gierlinger holding“ 18. decembra, uputio je ponudu za kupovinu „Mitrosa“, a kako je ponuda u iznosu od 800 hiljada evra za obekte “Mitrosa” na 14 hektara površine manja od 50 odsto procenjene vrednosti ove mitrovačke fabrike, krajnju odluku o prodaji će doneti Odbor poverilaca.

 

Možda Vam se svidi i