Sremska Mitrovica – Vodosnabdevanje je naročito u centru pažnje javnosti tokom letnje sezone. U svetlu sve češćih problema koji se javljaju u našoj zemlji u pogledu kvaliteta i količina vode, ovo pitanje postaje posebno važno. Sremskomitrovačko JKP „Vodovod“ beleži još jedno uspešno leto.

Snabdevanje vodom proteklo je bez problema, uprkos temperaturama koje su tokom većeg dela perioda bile iznad 35 stepeni. Iako su potrebe građana bile povećane, ovo javno preduzeće odgovorilo je svim zahtevima. Zastoji su bili retki i kratkotrajni, i to uglavnom zbog sanacije kvara na vodovodnoj mreži ili sistemu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Povremeno nije bilo vode u mestima sa lokalnim sistemom vodosnabdevanja, što je uobičajena pojava, s obzirom da meštani tih sela na raspolaganju imaju ograničene količine vode.

Interesantan je podatak da u potrošnji vode u javnom sistemu vodosnabdevanja nije premašen apsolutni rekord iz 2012. Te godine je tokom jula i avgusta potrošačima isporučeno oko 1 450 000 m3 vode, dok je ovogodišnja potrošnja u istom periodu – oko 1 293 000 m3. Ona je približna potrošnji iz 2013. dok je znatno viša od prošlogodišnje, kada su leto u Srbiji obeležile poplave i česte padavine.

Najveća isporuka vode zabeležena je 17. jula – 424l/s. Nakon 15. avgusta i s pojavom prvih kiša, potrošnja je normalizovana na uobičajenih oko 300l/s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Možda Vam se svidi i