Sremska Mitrovica – Međunarodna konferencija na temu „Upravljanje otpadom u EU“, biće održana u sredu, 18. februara u Velikoj vijećnici Osječko – baranjske županije u Osijeku (Hrvatska).

Konferenciju je organizovalo JKP „Komunalije“ Sremska Mitrovica zajedno s partnerima „Unikom“ d.o.o Osijek, Regionalnom razvojnom agencija Slavonije i Baranje, Udrugom za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek“, Gradom Sremska Mitrovica, Ekološkim klubom grada Sremska Mitrovica i CEKOR-om, a u okviru IPA projekta Hrvatska-Srbija „The Case for Zero Waste“.

case for zero waste

Konferencija ima za cilj da informiše opštu i stručnu javnost o perspektivama zaštite životne sredine i sistemom upravljanja otpadom u okviru EU. Predstavnici relevantnih institucija, zajedno sa stručnjacima iz zemalja EU, imaće priliku predstaviti perspektive u okviru EU. Nastojaće će da ukažu na promene koje nas očekuju i da privrednim subjektima, jedinicama lokalne samouprave, predstavnicima institucija, organizacijama civilnoga društva i lokalnim akcioniim grupama pojasne nove uslove u upravljanju otpadom i približe im ih kroz primere dobre prakse iz RH i EU.

Možda Vam se svidi i