Sremska Mitrovica – Sigurna kuća u Sremskoj Mitrovici, čija je gradnja počela u novembru prošle godine, završena je i očekuje se da će početi sa radom početkom 2016. godine, potrdio je za radio „Ozon“ gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

„Radovi na izgradnji Sigurne kuće su u završnoj fazi i trenutno se izvodi priključak za gas.
Nakon ovih radova sledi administrativni deo, što znači da će Sremska Mitrovica već početkom 2016. godine moći da pruži i ovaj sistem zaštite žrtvama nasilja u porodici“, rekao je Nedimović.

On je naglasio da izgradnja Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovic predstavlja vrlo važan korak u podizanju nivoa zaštite žrtava porodičnog nasilja na teritoriji sremskog okruga.

sigurna_kuca

Sigurna kuća, površine 300 metara kvadratnih, nalazi se na bezbednoj lokaciji i ima smeštajni kapacitet za 20 žena i dece, što je prilagođeno dosadašnjim statistikama o nasilju nad ženama na teritoriji Srema.

Novčana sredstva za izgradnju Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici, u iznosu od 14,2 miliona dinara, obezbedilo je Osnovno javno tužilaštvo Sremska Mitrovica iz sredstava oportuniteta.

Možda Vam se svidi i