Sremska Mitrovica – Juče je održana 42. sednica Skupštine Grada Sremska Mitrovica, a kao jedna od tačaka dnevnog reda koja je usvojena je i Predlog Odluke o budžetu Grada Sremska Mitrovica za 2016. godinu. Budžet Grada za narednu godinu iznosi tačno 3.150.662.000,00 dinara.

Prema rečima Duška Šaroškovića, načelnika Gradske uprave za budžet i finansije izvorni prihodi budžeta za 2016. godinu su na nivou 2015. godine i oni iznose nešto ispod 2,5 milijardi dinara, ostala sredstva se obezbeđena iz namenskih transfera i kredita koji je podignut za realizaciju dva kapitalna infrastrukturna projekta, izgradnju podvožnjaka i bazena.

“U 2016. godini zadržava se nivo investicija, zadržava se nivo i ostalih troškova u smislu tekućeg održavanja i popravki objekata ustanova koje su u našoj nadležnosti, kao što su škole, objekti Predškolske ustanove “Pčelica” i slično. Za izgradnju nove škole u Mačvanskoj Mitrovici izdvojeno je 80 miliona, što nije konačna cifra, ali su to značajna sredstva za prvu fazu realizacije tog projekta. Naredne godine će se nastaviti i investiranje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i za to su izdvojena sredstva u visini od oko 41 milion dinara ”, rekao je Šarošković.

nacrt budzeta

Šarošković je objasnio i da su svi projekti planirani za 2015. godinu ili realizovani ili je njihova realizacija u toku.

Možda Vam se svidi i