Sremska Mitrovica – Predsednik skupštine Grada Sremska Mitrovica, Milan Kovačević, danas je sa predstavnicima sindikata i poslodavaca ustanova Apoteka Sremska Mitrovca i Dom zdravlja Sremska Mitrovica čiji je osnivač Grad potpisao kolektivne ugovore o radu.

Nakon nekoliko meseci pregovora i više radnih verzija ugovora, predstavnici radne grupe su na obostrano zadovojstvo kako zaposlenih, tako i poslodavaca kreirali ugovore o radu kojim se jasno formulišu prava, ali i obaveze radnika u ovim zdravstvenim ustanovama.  qq

“Grad kao osnivač ove dve ustanove je učestvovao u izradi kolektivnih ugovora i na nekoliko sastanaka koje smo imali sa predstavnicima sindikata i poslodavca mi smo došli do jednog sasvim korektnog kolektivnog ugovora koji između ostalog donosi i nekoliko novina, koje se na primer odnose na broj slobodnih dana i godišnje odmore”, prilikom potpisivanja ugovora rekao je Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine, koji je kao član radne grupe učestvovao u kreiranju ugovora.

Novaković je dodao da su članovi radne grupe prilikom kreiranja ugovora želeli da obe strane budu zadovoljne, kako poslodavci, tako i radnici.

Možda Vam se svidi i