Sremska Mitrovica – Štrajk geometara nastavlja se i naredne nedelje saopštio je štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju odbora na pregovorima koji su održani u četvrtak 17. decembra između Potpredsednice Vlade RS i pregovaračkog tima sindikata RGZ-a izneti su i dodatno obrazloženi zahtevi štrajka.

“U otvorenom razgovoru obe strane su ponovile ranije iznete stavove u pogledu reformisanja RGZ-a i primena određenih reformskih Zakona i Odluka i njihovom uticaju na rad ove institucije. Razmatrajući zahteve štrajka, postignut je dogovor da se Vladi Republike Srbije predloži formiranje Komisije koja bi se bavila reformom RGZ-a i koja bi utvrdila optimalan broj zaposlenih u Zavodu, a u kojoj bi učestvovali i predstavnici sindikata RGZ-a”, navodi se u saopštenju.

katastar rgzgovrs

U pogledu ostalih zahteva juče su nastavljeni pregovori u Vladi Republike Srbije sa potpredsednicom Vlade RS g-đom Zoranom Mihajlović, koja je nakon pregovora rekla da očekuje da geometri ubrzo obustave štrajk.

Na šalterima službi za katastarske nepokretnosti za vreme trajanja štrajka stranke će moći da preuzmu samo uverenja o imovinskom stanju neophodna za regulisanje prava iz socijalnog i zdravstvenog osiguranja.

Geometri su se na ovaj korak odlučili jer traže da Vlada izuzme Republički geodetski zavod iz primene zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih koji je nedavno stupio na snagu.

Možda Vam se svidi i