Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Beogradu juniorska ekipa Atletskog kluba “Sirmium” ostvarila je fantastičan uspeh osvojivši prvo mesto na Ekipnom šampionatu Srbije. Ova pobeda Mitrovčanima je obezbedila i mesto među osam najboljih ekipa koje će se sledeće godine takmičiti u okviru Kupa šampiona Evrope.

Povodom ovog, kako iz AK „Sirmum“ kažu istorijskog uspeha, danas u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici organizovan je prijem za mlade atletičare i njihove trenere kod načelnika za kulturu, sport i omladnu, Ilije Nedića.

“U poslednjih dvadesetak godina mislim da je po rezultatima ovo najkvalitetnije takmičenje. Do poslednje discipline naši atletičari su bili na trećem mestu, trka 4×100 je bila odlučujuća, pobedom u toj trci pobedili smo i na prvenstvu. Naredne godine predstavljaćemo Sremsku Mitrovicu i Srbiju na Kupu šampiona Evrope, što je zaista izvanredan uspeh”, na prijemu rekao je šef juniorskog tima Goran Pavlović.

333

On je dodao da je nakon olimpijske norme koju je Dragana Tomašević ostvarila za put u Rio, ovo je drugi veliki uspeh AK “Sirmuim” u 2015. godini na međunarodnoj sceni.

“Već smo počeli s pripremama za Kup šampiona Evrope, imamo veliku obavezu i odgovornost, ali i godinu dana da se spremimo, tako da mislim da ćemo se pokazati u najboljem svetlu”, za kraj dodao je Pavlović.

Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić čestitao je atletičarima i njihovim trenerima na uspehu naglašavajući da će Grad i u narednom period nastojati da pomaže klubu onoliko koliko je to u mogućnosti.

“Obzirom da je junirska ekipa AK “Sirmium” osvojila titulu prvaka države i obezbedila učešće na Kupu šampiona Evrope, Grad je izuzetno ponosan na njih, postignut je jedan veliki uspeh i sada koristim priliuku da im u ime Grada i svoje lično ime čestitam i njima i njihovim trenerima i stručnom timu. Želim im puno uspeha i u narednom periodu, a obzirom na njihove godine i talenat, verujem da on nikako ne može izostati”, rekao je Nedić.

Miodrag Đokić, atletičar kratko je prokomenarisao da ni on ni njegovi saigrači nisu očekivali pobedu, da je prezadovoljan uspehom i da uprkos tome što su godinu dana mlađi od članova drugih ekipa, njihov kvalitet, rad i talenat je presudio.

Na takmičenju atletičari AK “Sirmiuma” postigli su nekoliko vrlo kvalitetnih rezultata. Miodrag Đokić je preskočio 2,09 u skoku u vis , Nemanja Koviljac je u troskoku skočio 14,52m, Ognjen Stojanović na 100m 11,21 sekundi, Saša Babić u skoku u dalj 6,38m. Strahinja Miladinov na 110 m prepone 15,40, Milorad Džinović na 800m 1.58,00. Vredne bodove doneli su i Marko Blagojević na 400m i Uroš Petrić u bacanju kugle. Fenomenalan je bio Elzan Bibić, pojačanje Sirmijuma iz Novog Pazara koji je 3000m istrčao za 8.28,00 minuta. Štafeta Sirmijuma 4x100m u sastavu: Aleksandar Macanović, Saša Babić, Strahinja Miladinov i Ognjen Stojanović trčala je klupski rekord 42,73 sekunde.

Na Ekipnom šampionatu Srbije učestovalo je osam ekipa u muškoj konkurenciji i šest u ženskoj. Takmičilo se u 11 disciplina, a svaki tim sastojao se od minimum 12, a maksimum 15 takmičara.

Možda Vam se svidi i