Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica i Atletski klub „Sirmium“, bili su dostojni domaćini Finala kupa Srbije za juniore koje je održano na Gradskom atletskom stadionu proteklog vikenda.

Na takmičenju je učestvovalo 286 takmičara iz 41 kluba, a titulu pobednika kupa u obe konkurencije osvojila je novosadska Vojvodina.

Atletičari „Sirmiuma“ blistali su i na ovom takmičenju, a posebno se istakao Nemanja Koviljac sa dve pobede, i to u troskoku i u skoku u dalj sa 6,71m, što je njegov lični rekord. Miodrag Đokić ponovo je skakao na visokom nivou i sa 208 odneo je pobedu, dok je u troskoku bio drugi.

koviljac

Ognjen Stojanović, zauzeo je treće mesto u trci na 100m, a Saša Babić treće mesto u trci na 200m, sa ličnim rekordom 22,86. Štafeta 4x100m pobedlia je na finalu kupa u veoma žestokoj konkurenciji, a nastupala je u sastavu Aleksandar Macanović, Saša Babić, Ognjen Stojanović i Marko Blagojević. Odličan je bio Uroš Petrić, koji je nastupao u čak tri discipline (kugla, disk, kladivo) i tako doneo pregršt bodova klubu

Zapažen je bio i Mihajlo Jović u bacanju kladiva. Na samom kraju, stafeta 4x400m zauzela je treću poziciju.

Možda Vam se svidi i