Dve medalje za mitrovačke plivače

Sremska Mitrovica – U ponedeljak 6. jula u Subotici održano je Prvenstvo Vojvodine na kojem je plivalo 258 takmičara iz 23 kluba.

Na ovom takmičenju nastupilo je i četvoro plivača Plivačkog kluba ,,Sremska Mitrovica,, koji su u izuzetnoj konkurenciji ostvarili zapažene rezultate.

U kategoriji starijih pionira Stevan Sapun osvojio je drugo mesto u disciplini 50 metara delfin sa vremenom 31:00, dok je kod kadet Luka Golubović u disciplini 50 metara prsno osvojio treće mesto sa vremenom 36:44.

plvaci

Pored njih dvojice nastupili su još i Aleksandra Nikolić koja je najbolji plasman ostvarila na 200 m leđno osvajanjem tako 5. mesta, i Zoran Bukorac koji je na 200 metara slobodno zauzeo 14. mesto.

“Uspesi mitrovačkih plivača su utoliko veći kada se zna da ozbiljno treniraju tek tri meseca, a da su predhodnih dvadeset mesci bili bez elementarnih uslova za rad, te su treninge sprovodili na bazenima po okolnim gradovima”, rekao je Aleksandar Gavrilović, trener PK “Sremska Mitrovica”.
On je dodao da u ovom klubu svakodnevno vredno trenira oko 200 članova, ali se približavanjem jeseni očekuju nove nedaće mitrovačkih plivača.

“Sa velikim nestrpljenjem čeka se početak izgradnje Gradskog bazena kada bi naš grad trebao da dobije toliko neophodan sportski objekat koji bi pored vrhunskog plivanja trebao da omogući velikom broju mitrovčana kvalitetne sportsko-rekreativne sadržaje”, rekao je Gavrilović.

You May Also Like