Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje u saradnji sa firmom „Eaton electric“ d.o.o iz Sremske Mitrovice i ove godine nastavlja akciju donacije sredstava obrazovnim ustanovama društveno odgovornih firmi na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

U srednjoj ekonomskoj školi „9. maj“ potpisan je Ugovor o donaciji elektromaterijala odnosno donaciji automatskih osigurača i sklopki, što predstavljaju proizvode ove firme.

Gradska uprava za obrazovanje finansira troškove montaže doniranih osigurača koji se ugrađuju u opremanje kabineta za izvođenje nastave za obrazovne profile kuvar i ugostiteljski tehničar i zamenu preostalih topljivih osigurača za kompletan objekat.

DSC_0077

Po rečima načelnice za obrazovanje g-đe Mirjane Pjevac od početka letnjeg raspusta, Gradska uprava za obrazovanje je krenula sa ulaganjem u obrazovne ustanove, kako u sređivanje samih objekata tako i ulaganjem u opremanje škola.

„Ovo je nastavak saradnje sa firmom koja je prepoznala da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost i u skladu sa planom i dogovorom između „Eaton electric“-a, direktora škola i Gradske uprave za obrazovanje, zamena topljivih osigurača automatskim se nastavlja i u narednom periodu. Ovo je četvrta škola u kojoj je donirana oprema ugrađena i ovom prilikom se zahvaljujemo direktoru Draganu Tadiću i firmi „Eaton electric“ na velikoj pomoći“, rekla je Pjevac.

Po rečima izvršnog direktora „Eaton electric-a“, g-dina Dragana Tadića „Eaton electric“ je kompanija koja je svojim aktivnim angažovanjem u zajednici postala prepoznata kao društveno odgovorna firma koja brine o dobrobiti svojih zaposlenih i svojih sugrađana.

„Donacijom 106 novih osigurača Ekonomskoj školi „9.maj“, Iton pokazuje brigu za bezbednost đaka u opštini Sremska Mitrovica, među kojima su i deca naših zaposlenih. Povećanje bezbednosti u našim školama predstavlja primarni cilj ove donacije, a ovom akcijom se i u zajednici neguje svest o važnosti sigurnog i bezbednog okruženja za rad i učenje“, rekao je Tadić.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje „Eaton electric“ čini svake godine u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta života svih građana u opštini Sremska Mitrovica. U dogovoru sa Upravom ѕa obrazovanje i planom koji je napravljen, Eaton će zameniti sve stare topljive osigurače sa novim i bezbednijim koji se proizvode u pogonu u Sremskoj Mitrovici, u svim školama i vrtićima u gradu i područnim odeljenjima.

Možda Vam se svidi i