Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je upriličena svečanost prilikom koje su dodeljene studentske stipendije i potpisani ugovori o regresiranju dela troškova za prevoz studenata.

Jedanaestu godinu za redom Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica dodeljuje stipendije najboljim studentima osnovnih i master studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija. Stpendije su dodeljene studentima na akademskim i master studijama čiji je prosek ocena najmanje 9,0 i studentima visokih, strukovnih i specijalističkih škola čiji je presek ocena najmanje 9,5.

1

Visina stipendija ove godine za student osnovnih i master studija je 10.500 dinara, a za visoke, tehničke i mašinske škole je 7.000 dinara i student će ih dobijati u narednih 10 meseci.

Gradonačelnik Branislav Nedimović koji se obratio studentima i njihovim roditeljima prilikom svečanosti izrazio je veliko zadovoljstvo što je broj stipendiranih studenata iz godine u godinu sve veći.
“Dragi student želim samo jednu stvar da vam kažem, ma kako izgledalo, ma kako pričali da je teško, ma kako pričali da je kriza, ma kako govorili da nema ovog i onog, uvek imate svoje znanje, svoju glavu i baš kao pravda koja pre ili kasnije stigne, tako i znanje pre ili kasnije dobije svoju vrednost, nemojte žaliti sebe dok studirate, budite vredni i uporni i uspećete da ostvarite sve što želite”, rekao je Nedimović.

Za kraj mitrovački gradonačelnik je čestito svim studentima na uspehu i izrazio želju da takvih studenata u našem gradu narednih godine bude još i više.

2

Od ove godine stipendije je dobilo ukupno 103 sudenta, dok je pravo na regresiranje dela troškova za prevoz ostvarilo 45 studenata. Prošle godine Grad je stipendirao 62 studenta, a regresirao toškove prevoza na relaciji Sremska Mitrovica – mesto studiranja za 21 studenta.

Rang lista Studentske stipendije 2015-16

Možda Vam se svidi i