Vlada Srbije donela je zaključak da se solidarni porez na naknade porodiljama ne naplaćuje i da se refundira onima koje su ga već platile, a ministar finansija Dušan Vujović kaže da je ovaj zaključak dovoljan za poresku upravu.

„Ovaj zaključak je dovoljan za poresku upravu, koja je već pripremila način kako će to biti propraćeno softverom i procedurama“, rekao je Vujović juče za RTS.

trudnice

Prema njegovim recima, potrebno je da se svi pojave sa zahtevom, da podnesu dokaze o tome šta je plaćeno i kako je plaćeno i dokazom u kom su statusu bili.

„To će biti urađeno u najkraćem mogućem roku, ja očekujem da ce tehničko saopštenje poreskoj upravi biti izdato već sutra“, rekao je Vujović.

Procenjuje se da je oko 60.000 porodilja obuhvaćeno obračunom solidarnog poreza, a tačan broj znaće se po prijemu zahteva za refundaciju.

Naime, porodiljama su oporezovane zakasnele objedinjene isplate naknada za porodiljsko bolovanje, koje su, u zbiru, premašile 60.000 dinara.

Vlada Srbije donela je danas preporuku da se ministar finansija Dušan Vujović i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sutra sastanu sa predstavnicama porodilja.

Izvor: Kamatica

Možda Vam se svidi i