Sremska Mitrovica – Derbi meč Drugog kola Prve Futsal lige Srbije odigrao se u Sremskoj Mitrovici između Gradskog kluba malog fudbala „Deus roloplst Mošić“ i Kluba malog fudbala „Ekonomac“ iz Kragujevca.

Ekipa Deusa je novajlija u Prvoligaškom takmičenju dok su gosti iz Kragujevca dugogodišnji članovi Prve lige u kojoj su unazad nekoliko godina neprikosnoveni šampioni. Igrali su i u Futsal ligi šampiona gde su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima.

Ekipa „Ekonomca“ bili je favoriti i na ovoj utakmici ali igrači trenera Slobodana Santrača briljantnom igrom na terenu pokazali su da će u ovom našem najjačem Futsal takmičenju jurišati i na sam vrh tabele.

deus

Ekipa „Deusa“ koja je osnovana pre samo nekoliko godina ušla je u istoriju Srpskog fudbala kao ekipa koja se za samo nekoliko godina „prošetala“ kroz sve naše lige i došla do one najjače – Prve Futsal lige Srbije.

Mali fudbal je veoma popularan u Sremskoj Mitrovici što pokazuje i veliki broj navijača koji je sa tribina pratio ovaj derbi meč i svojim gromoglasnim navijanjem doprineo jednoj fantastičnoj atmosferi u sportskom centru „Pinki“.

Domaćini su poveli već u šestoj minuti utakmice što je uzdrmalo goste i unelo nervozu u njihove redove. Odgovornom i disciplinovanom igrom, onako kako su danima pripremali taktiku za ovu utakmicu na treninzima, tako su sve to realizovali i na parketu. Igrači „Deusa“ su požrtvovano izgarali za svaku loptu, stvarali nebrojeno šansi i prilika za postizanje golova.
Golman Alen Đokić bio je stub odbrane ekipe, sjanim intervencijama izmamio je burne aplauze gledalaca.
Futsal fudbal je veoma brza igra u kojoj su igrači „Deusa“ pokazali prave majstorije u baratanju sa loptom.

Krajnji rezultat na ovom derbi meču od 8:4 pokazao je pravu nadmoć domaćina i golgeterske sposobnosti njegovih igrača.
Golove za Deus postiglil su: Živanović četiri, Lazić dva, Novaković i Čizmar po jedan.

„DEUS ROLOPLAT MOŠIĆ“ igrao je sastavu: Alen Đokić, Popović Davor, Živanović Aleksandar, Simić Nenad, Lazić Vladimir, Čizmar Boris, Novaković Marko Pavlović Dejan, Tomić Dragan, Popović Vladimir, Antonć Aleksa i Rakić Milan.

Oko sedam stotina navijača na tribinama velikim aplauzom ispratio je na kraju meča obe ekipe zadovoljni što su uživali u pravim fudbalskim majstorijama koje su prikazali igrači i jedne i druge ekipe a naročito i zadovoljstvo što je naš klub u Sremskoj Mitrovici pobedio ekipu koja je do sada važila za nepobedive na Futsal takmičenjima.

Možda Vam se svidi i