Sremska Mitrovica – Delegacija francuskih parlamentaraca juče je bila u kratkoj poseti Sremskoj Mitrovici tokom koje je između ostalog bilo reči i o mogućem nastavku saradnje francuskog grada Nevera i Sremske Mitrovice.

“Današnja poseta je još jedna dobra prilika da se ponovo uspostavi saradnja između ova dva grada koja je pre par godina prekinuta”, tom prilikom rekao je Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremska Mitrovica.

On je dodao da će sa delegacijom francuskih parlamentaraca razgovarati pre svega o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, ali i zaštite životne sredine s obzirom da je grad Nevera imao velikih problema sa poplavama koje je uspeo da reši, te da očekuje da i sa te strane Grad Sremska Mitrovica izvuče neki benefiti od ove posete.

2

Janković je naveo i mogućnost da Sremska Mitrovica i grad Nevera konkurišu sa zajedničkim projektima kod raznih evropskih u svetskih fondova.

Gospođa Martin Karijon-Kuvrer (Martine Carrillon-Couvreur), predsednica parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom izrazila je zadovoljstvo što je nakon nekoliko godina ponovo u Sremskoj Mitrovici i to upravo sa nekadašnjim gradonačelnikom grada Nevera koji je funkciju gradonačelnika obavljao upravo u vreme kada su bili aktuelni zajednički projekti tog francuskog grada i Sremske Mitrovice.

3

“Odavno nismo posetili Sremsku Mitrovicu, tako da smo želeli da vidimo neke od rezultata nekadašnje saradnje dva grada, ali i to kakve su mogućnosti da u budućnosti ponovo sarađujemo”, rekla je Karijon – Kuvrer.

Delegacija francuskih parlamentaraca je zajedno sa predstavnicima grada posetila  Lapidarijum Muzeja Srema, a zatim i Carsku palatu.

Možda Vam se svidi i