Sremska Mitrovica – Danas će zaposleni u svim geodetskim upravama u Srbiji štrajkovati, pa tako i u Službi za nepokretnosti u Sremskoj Mitrovici za radio Ozon potvrdio je Dragan Kuzmanović, predsednik sindikata za Bačku i Srem Republičkog geodetskog zavoda.

Od početka, pa sve do kraja radnog vemena u toku današnjeg dana na šalteru u katastru u Sremskoj Mitrovici stranke će moći da preuzmu samo uverenja o imovinskom stanju neophodna za regulisanje prava iz socijalnog i zdravstvenog osiguranja.

Geometri su se na ovaj korak odlučili jer traže da Vlada izuzme Republički geodetski zavod iz primene zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih koji je nedavno stupio na snagu.

katastar rgzgovrs
Foto: rgz.gov.rs

Kako je objasno Kuzmanović danas će u cilju rešavanja zahteva geometara predstavnici Republičkog geodetskog zavoda imati sastanak sa predstavnicima Agencije za mirno rešavanje spora, kojem će prisustvovati i predstavnici Ministarstva građevine, Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja, pa će informacija da li će se štrajk nastaviti ili prekinuti biti poznata kasnije toku dana.

Da bi se ispoštovao minimum procesa rada u službama za katastar mora biti otvoren najmanje jedan prijemni šalter. Radnici su upozoreni da moraju omogućiti svim strankama da podnesu zahtev za upis, izdavanje lista nepokretnosti, posedovnog lista, kopije plana i uverenja. Ne smeju zaključavati prostorije za vreme radnog vremena, a zabranjeno je i ometanje zaposlenih koji žele da rade.

Možda Vam se svidi i