Sremska Mitrovica – Danas sa početkom u 17:00 časova u velikoj sali Skupštine grada Sremska Mitrovica održaće se tribina na temu porodičnog nasilja.

Tribina se održava u okviru projekta koji sprovodi Mitrovačka gimnazija, a koji je podržalo društveno odgovorno preduzeće „Eaton Electric“ doo Sremska Mitrovica.

O važnosti podizanja svesti o postojanju nasilja u porodici u okviru tribine govoriće stručnjaci iz nekoliko različitih oblasti.

nesto

Porast nasilja u društvu direktno je povezan sa porastom nasilja u porodici. Najčešće žrtve nasilja u porodici su žene, deca i stare osobe. Statistika govori da svaka druga žena doživljava neki oblik psihičkog nasilja u porodici, da je svaka treća žena doživela fizički napad od nekog člana porodice, a da je svaka četvrta žena izložena pretnjama nasiljem. Najčešće žrtve nasilja u porodici su supruge ili bivše supruge nasilnika. U ovoj godini u Srbiji su 34 žene ubijene u porodičnom nasilju, dok je Centru za socijalni rad „Sava“ tokom 2015. godine prijavljeno 198 slučajeva nasilja u porodici.

KZM

Možda Vam se svidi i