Sremska Mitrovica – Danas se zvanično završava konkurs Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin tim povodom gostujući na RTV rekao je da produženja roka neće biti jer se i na ovaj konkurs prijavilo mnogo više zainteresovanih nego što sredstva predviđena konkursom mogu da pokriju.

Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom Konkursu iznose 68 miliona dinara, a visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od milion dinara po jednom bračnom paru.

1279279465_105539905_1-Dvorisna-kucu-na-Telepu-za-poslovni-prostor-Telep-1279279465

Ovogodišnji konkurs sprovodi se preko Zavoda za ravnopravnost polova i ima dve svrhe – prelazak parova iz grada u selo ili njihov ostanak na selu.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjen je supružnicima i vanbračnim partnerima sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu.

Možda Vam se svidi i