Sremska Mitrovica – Više od 300 škola u Srbiji, a  pet škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica, danas su vrata zatvorile svojim đacima, razlog neisplaćene ili isplaćene, ali umanjene zarade prosvetnim radnicima.

Prosvetnim radnicima u svm školama sa teritorije grada Sremska Mitrovica isplaćene su zarade za mesec februar, ali u pojedinim školama te plate su umanjene. Upravo zbog toga tri škole su se odlučile na potpunu obustavu nastave, dok su im se dve škole pridružile u znak solidarnosti.

Nastavu danas neće pohađati učenici OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, OŠ “Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima, i u osnovnim školama “Jovan Popović” i “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici.

strajk

Dok će se u pojednim školama u Srbiji sa potpunom obustavom nastaviti i u narednim danima, u sremskomitrovačkim školama nastava će se sutra održati, ali i dalje će časovi biti kraći za 15 minuta.

Prema proceni Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević danas u više od 300 škola širom Srbije biće sprovedena jednodnevna potpuna obustava nastave.

Možda Vam se svidi i