REGION – Oluja i nevreme paralisalo je život u mnogim gradovima. U blizini Rima klizište je odnelo četiri života

Nabujala reka Anije u blizini Rima pokrenula je klizišta i usmrtila muškarca dok je upravljao automobilom. Olujno nevreme traje od juče, a broj žrtava je povećan na četiri. Ništa bolja situacija nije ni u regionu, BiH i Hrvatskoj prete poplave slične onim prošlogodišnjim.

Iz meteorološke službe najavljeno je da će oluja trajati na jugu Italije do sutra, dok će se za vikend proširiti na severni i centralni deo zemlje.

U pokrajini Abruzo danas je poginula žena na koju se zbog obilnih kiša srušio zid. Iz Ministarstva za ekologiju upozoreno je danas da će divlja gradnja širom Italije samo dodatno pogoršati već loše stanje.

Nevreme je u celom regionu. U Mostaru ljudi ne mogu da izađu iz svojih zgrada i kuća, ulice u Vodicama i Šibeniku su poplavljene, voda u porodičnim kućama i u Kozarskoj Dubici.

Nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je velike probleme na šibensko-kninskom području u Hrvatskoj kao i u pojedinim delovima Bosne i Hercegovine.

U Karlovcu su sve službe u pripravnosti. Hiljade vreća sa peskom brane grad od vodostaja reka koji dostižu osam metara. Kupa je već prešla tu visinu, a Korana gotovo 750 centimetara. Proglašene su vanredne mere odbrane od poplava, a sirene su večeras upozorile na opasnost.

U Mostaru, nakon samo 24 sata kišnih padavina, ulice grada su pod vodom. Vodostaj Neretve porastao je za četiri metra. Grad je paralizovan.

Jake kiše uzrokovale su velike probleme u hrvatskim gradovima. U Šibeniku je poplavljena riva u bujicama koje su nosile sve pred sobom. Stanje je loše u Vodicama i Tribunju.

IZVOR: telegraf.rs

Možda Vam se svidi i