Sremska Mitrovica – Prema informacijama iz Službe za odnose sa javnošću Opšte bolnice Sremska Mitrovica iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zvanične informacije o ućešću u projektu „Bebo, dobrodošla na svet“ ovoj zdravstvenoj ustanovi još uvek nisu upućene.

Kako je za radio Ozon potvrđeno uputstva i smernice mitrovačkom porodilištu po kojima se pristupa realizaciji projekta iz nadređnih institucija još uvek nisu dostavljene ali ukoliko i kada se bude i mitrovačko porodilište uključilo u projekat sve odredbe projekta biće poštovane i realizovane.

beba

U okviru projekta “Bebo, dobrodošla na svet” koji realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave predviđeno je da će roditelji sva potrebna dokumenta za svoje novorođenče moći da prikupe odmah u porodilištu. Počevši od 2016. godine roditelji nakon rođenja deteta dobiti jedan obrazac na kojem će popuniti ime, prezime deteta i mesto prebivališta dok će sve ostalo odraditi državna usprava, koja će im nakon završenog posla gotovu dokumentaciju poslati na kućnu adresu (zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, prijava prbivališta…).

Prema informacija iz Ministarstva, projekat će se realizovati u 76 državnih porodilišta, a mogućnost da se priključe projektu data je i privatnim porodilištima.

Možda Vam se svidi i