Bivši zaposleni podržavaju prodaju „Mitrosa“

Sremska Mitrovica – Nekoliko desetina bivših zaposlenih radnika u mitrovačkoj industrijskoj klanici i fabrici konzervi „Mitros“, danas se okupilo ispred zgrade Gradske uprave kako bi dali podršku lokalnoj vlasti da istraju u prodaji ove fabrike.

mitros3

Od svih zaposlenih nekolicina je odabrana da prisustvuje sastanku sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice, Branislavom Nedimovićem.

„Bili smo na sastanku sa gradonačelnikom, na kojem smo mu poručili i pokazali da većina radnika koji su nekada bili zaposleni u „Mitrosu“ podržavaju njegovu prodaju i da lokalna vlast ima punu podršku da istraje u prodaji“, rekao je Toplica Perić, predstavnik sindikata bivših radnika „Mitrosa“.

mitros7

Današnje okupljanje ne sme i ne može da utiče na odluku Odbora poverilaca, ali prema rečima Perića želeli su da bar na jedan način upute apel advokatima koji su u Odboru, a zastupaju prava bivših radnika „Mitrosa“, da ne koče prodaju i da im pokažu da je želja radnika da se on proda i da se konačno počne sa ulaganjima i radom.

„Bojim se da će ukoliko ne dođe do prodaje „Mitros“ doživeti sudbinu stare klanice, neće ostati ni krov na njoj. Prodajom bi svi dobili, ne samo radnici i oni koji očekuju da se zaposle, nego čitav region koji bi dobio šansu da se razvija. Za početak bilo bi zaposleno 300 radnika, ali proširenjem proizvodnje bilo bi posla za mnogo veći broj radnika, kako u samoj fabrici, tako i za stočare“, rekao je Ćirilo Maričić, bivši radnik „Mitrosa“.

mitros1

Konačna odluka o prodaji „Mitrosa“, austrijskoj kompaniji „Gierlinger holding“, koju će doneti Odbor poverilaca biće poznata u petak, 16. januara, tačno u podne.

mitros6

You May Also Like