Bez potvrde nema penzije

Sremska Mitrovica – Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje uputilo je obaveštenje studentima – korisnicima porodičnih penzija, koji su to pravo ostvarili po osnovu školovanja na visokim školama ili fakultetima, da do 23. oktobra treba da dostave nadležnim filijalama Fonda PIO potvrde o upisu nove školske godine.

Kako se navodi u obaveštenju na potvrdama je potrebno upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija, a mogu se doneti lično ili poslati poštom. Dostavljanjem školske potvrde isplata penzija će se redovno nastaviti.

pio-fond

U slučaju nedostavljanja školske potvrde na vreme privremeno će biti obustavljena isplata, sve dok ne dokažu da su upisali godinu.

Prvavo na porodičnu penziju imaju studenti do diplomiranja, a najkasnije do navršene 26. godine života, bez obzira na to da li se njihovo obrazovanje finansira iz budžeta ili student sam finansira obrazovanje na teritoriji Republike Srbije. Pravo imaju i apsolventi kojima je apsolventski status utvrđen u godini za koju dostavljaju školsku potvrdu.

You May Also Like