Sremska Mitrovica – Gradska uprava za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Grada Sremska Mitrovica je u sredu, 18. novembra raspisala javnu nabavku za obeležavanje i čipovanje vlasničkih pasa.

Kako je za radio „Ozon“, rekao Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Grada Sremska Mitrovica, to je prvi korak u rešavanju problema napuštenih životinja.

„Obeležavanjem vlasničkih pasa rešiće se veliki problem sa kojim se Mitrovčani svakodnevno susreću. Time će se onemogućiti nesavesni građani da pse pustaju na ulicu. Samim tim broj pasa lutalica biće smanjen“, rekao je Jokić.

psi-lutalice2

On je dodao da će nakon čipovanja pasa, koje će biti potpuno besplatno, pripadnici komunalne policije vršiti kontrolu i utvrđivati da li se vlasnici pasa pridržavaju gradske odluke o držanju kućnih ljubimaca.

Kao sledeći korak u rešavanju ovog velikog problema za građane Sremske Mitrovice, Jokić je naveo i sterilizaciju pasa i mačaka.

„Takođe, građanima će biti data mogućnost da se opredele za sterilizaciju svog ljubimaca, čime će se onemoguciti uvečanje broja te populacije“, rekao je Jokić.

Jokić je dodao da je krajnji korak izgradnja azila za napuštene životinje u Sremskoj Mitrovici u narednim mesecima i da se nada da će sa njegovom izgradnjom konačno biti rešen problem napuštenih životinja u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i