Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačko Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ nastavlja sa podelom besplatnih plavih kanti građanima Sremske Mitrovice.

U okviru prekogranične saradnje Hrvatska – Srbije, projekta “Stvaranje društva bez otpada”, a u cilju sprovođenja primarne separacije otpada „Komunalije“ su Mitrovčanima obezbedile ukupno 1000 plavih kanti.

Ove kante namenje su za prikupljanje pet ambalaže, papira i kartona, kapaciteta su 120 litara, dodeljuju se u trajno vlasništvo, a na ulicu se iznose kada i ostali otpad.

plave kante final-01

Tamara Milković, PR menadžer JKP „Komunalije“, za Ozon radio rekla je da je zainteresovanost Mitrovčana za učešće u ovom projektu manja od očekivane. Do sada je podeljeno, tek nešto više od 500 kanti, što znači da je skoro jedna polovina ostala nepodeljena.

Prvenstveno plan JKP „Komunalije“ bio je da se kante podele do kraja maja meseca stanovnicima dvadeset ulica u gradu, ali zbog slabe zainteresovanosti, sada je još nekoliko ulica uključeno u pojekat.

Obaveštenja da plavu kantu mogu preuzeti u mašinskoj bazi JKP „Komunalije“ (ulica Bulevara Konstantina Velikog bb) svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 časova, dobili su i stanovnici sledećih mitrovačkih ulica: Miloša Obilića, Tarasa Ševčenka, Vase Pelagića, Petra Preradovića i Dr Ilije Bajića.

Oni svoje kante mogu preuzeti do kraja avgusta meseca, a potrebno je da sa sobom imaju ličnu kartu i flajer JKP „Komunalije“ koji su dobili uz račun za komunalne usluge.

Više informacija na broj telefona 022/624-500.

Možda Vam se svidi i