Sremska Mitrovica – Olimpijska norma za RIO 2016 Dragane Tomaševic i šampionska titula juniorske ekipe za Kup evropskih šampiona naredne godine obeležili su izuzetno uspešnu 2016. godinu u Atletskom klubu „Sirmium“.

Nakon Atine, Pekinga, zatim Londona ovo su za Draganu četvrte olimpijske igre za redom, čime se se svrtava među legende, ne samo mitrovačke nego i celokupne atletike Srbije. Zajedno sa trenerom Danilom Krtinićem čitavu deceniju je u evropskoj eliti. U „Sirmiumu“ su izuzetno ponosni na nju, jer se retko koji klub može pohvaliti da je na četiri uzastopne Olimpijske igre imao svog predstavnika.

ekipa Sirmiuma

Uspešna je bila i juniorska muška ekipa koja je novi šampion Srbije i predstavljaće našu zemlju na Kupu šampiona Evrope naredne godine u Moskvi.

Teško je pobrojati sve uspehe u 2015. godini. Među njima svakako je i titula šampona Balkana Samac Vedrana u bacanju koplja. Miodrag Đokić je pravo otkrovljenje u ovoj godini, skočio je u vis 210 cm, bio treći na Balkanu, što se odavno nije desilo jednom srpskom junioru. Zablistao je i Ognjen Stojanović koji je sa štafetom Srbije osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana za mlađe junior, uz oboren državni rekord (42,73) star deset godina, uz napomenu da ovaj momak već ima normu za Prvenstvo Evrope za mlađe junior sledeće godine u Gruziji. Raduje i povratak Dunje Spajić nekada šampionke Balkana, koja je ovogodišnja šampionka Srbije za seniorke, u skoku u vis.

Dres reprezentacije Srbije oblačio je i Nikola Milinković koji je ove godine trčao 100m 10,80 i bio među najbržima u zemlji. Među osvajačima medalja na Prvenstvu države bili su Nemanja Koviljac, Sofija Babić, Uroš Petrić, Aleksandar Macanović, Saša Babić, Dušan Džodan. Muška seniorska ekipa je ove godine treća na ekipnom šampionatu države. „Sirmium“ ima i najbržeg pionira u Srbiji, ostvario je to Nemanja Jorgić na 60m sa rezultatom 7,48 i tako redom…Treneri Slobodan Macanović, Goran Hodoba, Aleksandar Spajić, Danilo Krtinić i Goran Pavlović ne kriju zadovoljstvo, a u narednoj jubilarnoj 20. godini najavljuju nove uspehe.

Ipak, za najveći uspeh smatraju što se na desetine mladih ljudi bavi sportom, živi zdravim načinom života, razmišljaju pozitivno uz nemerljivu količinu pozitivne energije.

A.P.

Možda Vam se svidi i