Ambasador Ruske federacije, Čepurin posetio Sremsku Mitrovicu

Povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad fašizmom, a u organizaciji Mesnih odbrora NOR-a iz Divoša. Laćarka i Martinaca i Društva srpsko – ruskog prijateljstva danas je Sremsku Mitrovicu posetio ambasador Ruske Federacije u Beogradu, gospodin Aleksandar Vasiljevič Čepurin.

Tokom posete gospodin Čepurin razgovarao je sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice, Branislavom Nedimovićem, kako o istorijskom događaju i godišnjici koja je i sam povod posete, tako i o aktuelnim ekonomskim temama.

„Sremska Mitrovica je na mene ostavila lep utisak, ovo je jako prijatan grad i zahvalan sam rukovodstvu grada na prijemu i razgovoru koji smo imali. Glavi razlog našeg dolaska svakako jeste obeležavanje godišnjice pobede nad fašizmom, mi moramo da gajimo uspomene na ovu veliku pobedu i da se sećamo svih srpskih i ruskih heroja koji su tada spasili ne samo svet i Evropu nego i nemački narod“, rekao je Ćepurin.

cepurin1

Da se nije razgovaralo samo o povodu ambasadorovog dolaska, potvrdio je i Branisalav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

„Danas sam u kratkom razgovoru sa njegovom ekselencijom, gospodinom Čepurinom iskoristio priliku da se dotaknemo nekoliko ekonomskih tema koje su jako važne za našu državu i za sam Grad Sremsku Mitrovicu, konkretno u oblasti poljoprivredne proizvodnje, a u svetlu razvoja voćarske proizvodnje, u svetlu razvoja mesne industrije, tačnije „Mitrosa“ koji namerava da proizvodnju podigne na jedan izuzetno visok nivo“, rekao je Nedimović.

On je dodao da je izuzetno zadovoljan kako je razgovor prošao i izrazio zahvalnost ljudima iz Ruske ambasade u Beogradu na poseti, prvenstveno gospodinu Čepurinu i za sam kraj kratko napomenuo da je Grad Sremska Mitrovica na raspolaganju potencijalnim ruskim investitorima.

cepurin2

Nakon posete Sremkoj Mitrovici, ambasador Čepurin, obišao je i nekoliko istorijski bitnih mesta za rusko – srpski prijateljski odnos na teritoriji grada. Čepurin je obišao i mesno groblje u Staroj Binguli na kojem je sahranjen heroj SSSR-a Mihail Zaharovič Galanov, gde je položio vence uz intoniranje himne Republike Srbije i Ruske Federacije.

You May Also Like