Sremska Mitrovica – Grejna sezona u Sremskoj Mitrovici odvija se bez većih problema, za radio Ozon potvrdio je Milan Laketić, šef održavanja i proizvodnje JKP “Toplifikacija”.

Zvanični početak grejne sezone 2015/2016 bio je zakazan za 15. oktobar, ali usled loših vremenskih uslova i niskih temperatura, grejna sezona počela je nedelju dana ranije, odnosno 8. oktobra i trajaće sve do 15. aprila.

“Danas je 49. dan otkako je počela grejna sezona i za sada se grejanje odvija bez većih problema”, rekao je Laketić.

eko-radijator1

On je objasnio da osim nekolicine poziva nije bilo većih pritužbi građana, a da se na one koje su primljene odmah se reagovalo.

“Poslednjih 5-6 dana nije bilo ni jedne pritužbe, ni jednog jedinog poziva građana. Najviše ih je bilo na samom početku sezone, a pritužbe su mahom bile zbog nešto hladnijih redijatora, u kojima je bilo vazduha, to je problem koji se lako i brzo otklanja, tako da je sada situacija stabilna“, kratko objašnjava Laketić.

Po opštinskoj odluci temperature u stambenim jedinicama optimalno treba da se kreću oko 20 stepeni sa dozvoljenim odstupanjima od 2 stepena gore i dole. Građani koji nisu zadovoljni mogu da upute pisanu žalbu JKP “Toplifikacija” nakon čega radnici izlaze na teren ili da se obrate komunalnoj inspekciji.

Ove godine neće biti povećanja cene toplotne energije za građane koji se greju na daljisnko grejanje u Sremskoj Mitrovicu i još uvek neće biti uvedena naplata po utrošku, nego će se i dalje vršiti po kvadratu.

Možda Vam se svidi i