Zvanično otvorena ulica Kralja Petra I

Sremska Mitrovica – Presecanjem crvene trake danas je i zvanično otvorena ulica Kralja Petra Prvog.

Radovi na rekonstruisanja ulice Kralja Petra Prvog završeni su u predviđenom roku i u okviru planiranih sredstava.

“U ulici Kralja Petra Prvog urađeno je najjednostavije reći sve. Od postojećih instalacija neke su rekonstruisane, tu se misli na vodovodnu instalaciju, niskonaponsku mrežu, a neke su nove, kao što je kompletna javna rasveta. Instalacija koja nije postojala, a urađena je jeste fekalna kanalizacija. Urađene su i nove saobraćajne površine, pešačka, biciklistička staza i kolovoz”, rekao je Jovan Dobrić, direktor Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica.

Dobrić je dodao da je rekonstrukcija ove ulice bila najveća investicija i posao u toku 2014. godine i da je na zadovoljstvo svih posao završen uspešno, kvalitetno i u roku, da je postignut cilj, a to je podizanje nivoa kvaliteta života građana u ovom delu grada, a kao jednu od najvećih investicija za narednu godinu najavio izgradnju podvožnjaka koja je prirodni nastavak ove danas otvorene saobraćajnice, čijom izgradnjom će se obezbediti saobraćajni pravac sever – jug u Sremskoj Mitrovici.

4

Zadovoljstvo presecanja crvene trake imao je Milan Kovačević koji je ovom prilikom rekao da se nada da će sledeće godine Grad Sremska Mitrovica nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu kao i do sada, da će biti pripremljena projektna dokumentacija i da će se krenuti u završetak i dalju rekonstrukciju ulice prema autobuskoj stanici prema industijskoj zoni “Sever”, KP Domu i izgradnju podvožnjaka za čega će se opredeliti sredstva u budžetu Grada za sledeću godinu.

9

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović rekao je da grad čini sve da sledeće godine obezbedi sredstva za naredne planirane investicije i napomenuo da što se tiče ulice Kralja Petra Prvog sve urađeno onako kako je i planirano.

11

10

Radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Petra Prvog započeti su u junu mesecu ove godine, a vrednost celokupne investicije je 134 miliona dinara.

You May Also Like