Zloupotreba zbog Borovice, četiri miliona evra!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su B.N. bivše odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu i M.D. bivše v.d. odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.
Prema zvaničnom saopštenju, osumnjičeni su nezakonito omogućili sticanje kvalifikacije Borovica transport DOO za učestvovanje u drugoj fazi restriktivnog postupka.

20004-hapsenje-lisice

Uhapšeni su i: D.Ž. odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada i Z.B. bivše odgovorno lice Zavoda, zbog postojanja osnova sumnje da su, u toku 2012. godine, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, i time pribavili imovinsku korist istom transportnom preduzeću, na štetu budžeta grada Novog Sada u ukupnom iznosu od 4.000.000 evra, stoji u nastavku saopštenja.

Pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nastavljaju provere vezane za sprovođenje javnih nabavki Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu i ostalih javnih preduzeća.

You May Also Like