Sremska Mitrovica – U okviru Projekta „The Case For Zero Waste“ – „Stvaranje društva bez otpada“, prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007-2013, u sredu 11. juna 2014. godine završena je obuka edukatora.

Obuka je otpočela u aprilu 2014. godine i vršili su je stručnjaci iz oblasti upravljanja otpadom i kompostiranja iz Osijeka.

Nakon testiranja, 23 učesnika edukacija steklo je sertifikate.
Oni će u toku školske 2014/2015. godine kroz kreativne radionice svoje znanje o upravlajnju otpadom preneti zainteresovanim građanima, predstavnicima lokalnih udruženja građana, ali prvenstveno najmlađoj populaciji – deci školskog i predškolskog uzrasta u Sremskoj Mitrovici.

Cilj ove aktivnosti je upoznavanje sa pravilnim upravljanjem otpadom, značajem koji on ima u oblasti zaštite životne sredine, kao i metodama kompostiranja u kućnim uslovima.
Pored radionica koje će se organizovati u osnovnim školama i predškolskim ustanovama, radionice će biti orgnizovane i u mesnim zajednicama u gradu Sremska Mitrovica i predhodiće dodeli kompostera zainteresovanim građanima.

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije, a sprovode ga JKP ,,Komunalije“, Ekološki klub Grada Sremska Mitrovica i Grad Sremska Mitrovica.

IMG_4701 (2)

Možda Vam se svidi i