Sremska Mitrovica – Juče, treningom u sali Mitrovačke gimnazije završen je prvi sedmodnevni kapm, u okviru kojeg su mladi odbojkaši Muškog odbojkaškog kluba “Vukovar” boravili u našem gradu trenirali i družili se sa mitrovačkim odbojkašima.

U okviru prekograničnog programa Hrvatska – Srbija i saradnje između Gradskog odbojkaškog kluba “Srem Eaton” i Muškog odbojkaškog kluba “Vukovar”, pored prijateljskih utakmica koje se odigravaju svake druge nedelje, realizovan je jedan od dva sedmodnevna odbojkaška kampa koja su u planirana u okviru projekta.

Kamp je realizovan kroz projekat saradnje Hrvatske i Srbije, a ima za cilj da kroz sportske aktivnosti doprinese poboljšanju prekogranične saradnje lokalnih zajednica prekograničnog regiona.

slika

Rudolf Tomić, predsednik i direktor kluba “Vukovar”, izrazio je zadovoljstvo što je zajedno sa svojim odbojkašima prethodnih sedam dana proveo u Sremskoj Mitrovici, što su prihvaćeni i ugošćeni kao prijatelji i izrazio nadu se da će tokom realizacije drugog kampa koji je planiran u Vukovaru biti podjednako dobri domaćini.

U okviru projekta saradnje ova dva odbojkaška kluba u planu je i održavanje dva turnira u odbojci na pesku u Sremskoj Mitrovici i Vukovaru, na plažama reke Save i Dunava.

Dužina trajanja projekta je 12 meseci, a ukupna vrednost iznosi 103.123,76 eura. Pored gradova Sremske Mitrovice i Vukovara u finansiraju najvećim delom učestvuje Evropska Unija.

Možda Vam se svidi i