Sremska Mitrovica – Odbrana Srema od nedavnih katastrofalnih poplava koštala je Vojvodinu 300 miliona dinara (oko 2,6 miliona evra), rekao je danas komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić.

„Sad je najvažnije da taj novac bude što pre obezbeđen, kako bi bili pokriveni troškovi nastali odbranom Srema od katastrofalnih poplava“, rekao je Ješić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je dodao da je još važnije od pokrivanja troškova odbrane od poplava, obezbediti 800 miliona (6,9 miliona evra) dinara za remont mehanizacije i obnovu oštećenih nasipa.

„U narednih nekoliko meseci mora se obezbediti 800 miliona dinara za remont crpnih stanica i pumpi, reparaciju oštećenih nasipa, kao i obnovu korišćene mehanizacije kako bi se predupredile eventualne nove poplave“, dodao je Ješić.

On je naglasio da je za uspešnu odbranu Srema pre svega zaslužna struka, odnosno Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“, kao i druge vodoprivredne organizacije.

Prema njegovim rečima, izuzetan doprinos dala je i organizacija Crvenog krsta, sami građani ugroženih područja i dobrovoljci.

Pokrajinska vlada je, kako je podsetio, pružala logističku podršku, a samo posredstvom Direkcije za robne rezerve ugroženim područjima dostavljeno je oko 250 tona različite robe.

Možda Vam se svidi i