Sremska Mitrovica – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u Sremskoj Mitrovici obišao zgradu starog Miva-a u kojoj će proizvodnju pokrenuti kompanija „Luvata“.
Konferenciji za medije prisustvovali su i direktor kompanije „Luvata“ za Srbiju Mario Berlini i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović .

2
Foto: Potpisivanje protokola između kompanije „Luvata Srb“ i „Miv 2 Investa“

Predstavnik Luvate Mario Berlini rekao je da je ta kompanija posle duge i obimne analize, izabrala Srbiju za bazu za širenje biznisa na tržište istočne Evrope a da investira u Sremsku Mitrovicu odlučila se zbog podrške lokalne samouprave.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović rekao je da je posle teškog perioda za Srbiju sada pravo vreme za investicije i nova radna mesta. Istovremeno gradonačelnik je najavio otvaranje još jedne fabrike u Sremskoj Mitrovici u narednih 20-tak dana.

Nedimović je zahvalio SIEPI koja je, kako je rekao, bila dobar posrednik u ovom poslu, kao i Vladi Srbije, posebno na usvajanju uredbu o podsticanju stranih investicija.

Zapošljavanje, otvaranje novih radnih mesta i stvaranje ambijenta za strane investicije biće prioritet vlade u narednom periodu, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić iz Sremske Mitrovice.

Vučić je dodao da je u Sremskoj Mitrovici stopa nezaposlenosti 20,6 odsto, a da očekuje da za narednih godinu i po biti niža od 15 odsto. „Ostaje nam da rešimo problem „Mitrosa“, uz pomoć vlade“, rekao je Vučić.

 

6
Predsednik Vlade Srbije obišao je i deo Savskog keja, gde je sprovedena odbrana od poplava Sremske Mitrovice.

8

 

Multinacionalna kompanija „Luvata“, koja se bavi izradom delova za automobilsku i građevinsku industriju, deo je „Nordik kapital grupe“, sa sadištem u Londonu, ima fabrike na većini kontinenata širom sveta i proizvodi toplotne izmenjivače koji se koriste u automobilskoj i građevinskoj industriji.
Površina hale u Sremskoj Mitrovici je 7.000 metara kvadratnih.

Možda Vam se svidi i