Vlada proglasila trodnevnu žalost povodom žrtava poplava

Sremska Mitrovica – Vlada Republike Srbije proglasila je na današnjoj sednici, povodom smrti i stradanja velikog broja građana u poplavama, trodnevnu žalost 21, 22. i 23. maja 2014. godine.

dan-zalosti3-jpg_660x330

Danas se brani Sremska Rača. U toku je izgradnja dodatnih nasipa oko Sremske Rače kojima će selo biti osigurano od prodora vode iz pravca morovićkih šuma.

U poplavljenim regionima noć je protekla mirno. U Šapcu je noć protekla mirno, nivo Save je u opadanju, a u Obrenovcu je nastavljena evakuacija, koja je počela sinoć zbog opasnosti od izlivanja Save kod Zabrežja, a koju je naredio minostar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Na teritoriji Republike Srbije sa područja ugroženih poplavama do sada su evakuisane 30.873 osobe, od čega je sa područja Obrenovca evakuisano 13.603 ljud. Krizni štab, saopštio je sinoć, da je urađeno sve što je bilo potrebno na ojačanju najkritičnijih lokacija u selu Drenovac. Stanje je još teško, ali sa nastavkom radova tokom današnjeg dana pa sve do ponoći moglo bi da se kaže da je glavna opasnost prošla. U Šapcu je od juče na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata, a mladi u velikom broju su radili tokom noći na punjenju džakova peskom radi utvrđivanja bedema. Do ponoći je evakuisano oko 1.000 ljudi, a potom, još, između 200 i 300.

You May Also Like