Više od 1000 slobodnih mesta u srednjim školama

Sremska Mitrovica – Za oko 800 osmaka koji se već uveliko pripremaju za prijemni ispit za upis u srednje škole u Sremskoj Mitrovici na raspolaganju je 7 srednjih škola, uključujući školu za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“.

Prema konkursu koji je objavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Sremskoj Mitrovici za upis u narednu školsku godinu ima slobodnih 1108 mesta u 45 odeljenja.

„Mitrovačka gimnazija“ ove godine za upis u novu školsku godinu ima slobodnih 170 mesta u pet smerova, društveno – jezički, prirodno  –  matematički, opšti, opšti tip na engleskom jeziku, kao i smer za obdarene učenike u računarskoj gimnaziji.

U srednjoj ekonomskoj školi „9. maj“ osmaci na raspolaganju imaju 210 mesta raspoređenih na sedam smerova, a to su poslovni administrator, ekonomski tehničar, pravni tehničar, finansijski administrator, turistički tehničar, ugostiteljski tehničar i kuvar.

Medicinska škola „Draginja Nikšić“ 210 mesta rasporedila je u šest smerova, osmaci ukoliko žele da upišu ovu školu mogu da biraju između medicinske sestre – tehničara, farmaceutskog tehničara, fizioterapeutskog tehničara, laboratorijskog tehničara, ženskog i muškog frizera.

Šte se tiče prehrambeno – šumarske i hemijske škole na raspolaganju je 190 slobodnih mesta, raspoređenih u 7 smerova, tehničar za pejzažnu arhitekturu, šumarski tehničar, tehničar za lovstvo i ribolovstvo, tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera, tehničar za zaštitu životne sredine, tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju, prehrambeni tehničar.

Ukoliko se pronalaze u nekim od tehničkih nauka u srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ broj slobodnih mesta za upis je 204 raspoređenih u 9 smerova. Smerovi su: mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar za kompjutersko upravljanje, mehaničar grejne i rashladne tehnike, zavarivač, elektrotehničar telekomunikacija, elektrotehničar za termičke i rashladne uređaje, elektrotehničar računara i arhitektonski tehničar.

U srednjoj muzičkoj školi „Petar Krančević“, vršiće se upis samo 30 učenika raspoređenih u tri smera i to: muzički izvođač, muzički saradnik i etnomuzikolog.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“ za učenike sa smetnjama u razvoju obezbedila je 64 slobodna mesta za upis u sledeće smerove: pripremači namirnica, pomoćnik knjigovesca, moler, frizer, pekar, cvećar – vrtlar, kao i osposobljavanje za rad za 30 učenika.

You May Also Like