Sremska Mitrovica – Na sastanku Organizacionog odbora 7. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV) koji je održan 15. maja doneta je odluka da se odlaže održavanje 7. SOŠOV koja je trebala da se održi od 16. do 18. maja.

Sportska olimpijada je biće održana od 30. maja do 1. juna.
Organizacioni odbor u svom obrazloženju navodi da donosi odluku o odlaganju početka i realizacije ove sportske manifestacije, uprkos činjenici da na osnovu mišljenja Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, nema formalno pravnih smetnji za održavanje iste i da se bezbednosni uslovi nisu izmenili u odnosu na period pre uvođenja vanrednog stanja.

U Sombor, na 7. Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine trebalo je da odputuje 60 osnovaca iz Sremske Mitrovice, zajedno sa 10 nastavnika.

U toku jučerašnjeg dana, Nemanja Crnić, sekretar Sportskog saveza grad Sremska Mitrovica više puta je kontaktirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kako bi ukazao na to da je u zemlji uvedeno vanredno stanje zbog poplava i da bi bilo dobro da se, iz bezbednosnih razloga, održavanje Sportske Manifestacije odloži do daljnjeg.

Na svaki poziv je dobio negativan odgovor, da bi tek u 21.20 minuta usledio telefonski poziv u kojem je Crnić saznao da se Sportska olimpijada odlaže.

„S obzirom da su deca u Sombor trebala iz Sremske Mitrovice da krenu u 05:30 minuta, jako je bilo teško u kasnim večernjim satima javiti svoj deci, i bilo bi mnogo bolje da se problem rešio na vreme, rekao je Crnić „, i dodao da se nada da se ovakve situacije više neće ponavljati.

Možda Vam se svidi i