U nekoliko gradova u Vojvodini zapaljene ili bačene bombe na pekare!

Stara Pazova:  Bačena bomba na dve pekare

U noći između srede i četvrtka oko 1.20 sati izjutra nepoznati napadači pucali su iz pištolja u izlog pekare u Staroj Pazovi, a zatim u lokal ubacili ručnu bombu. Vlasnik pekare je albanske nacionalnosti.
U ovom napadu povređenih nije bilo.
U Staroj Pazovi na meti nepoznatih napadača bile su dve pekare koje su u vlasništvu Balaj Aslana.

pazova

U toku dana povodom incidenta oglasio se pokrajinski ombudsman koji je osudio vanadlizam. u saopštenju između ostalog navodi – „Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman najoštrije osuđuje napade na pekare u Somboru i Staroj Pazovi, čiji su vlasnici građani albanske nacionalnosti i zahteva od policije da u najkraćem roku otkrije izvršioce i pruži bezbednosnu zaštitu prava, sloboda, ličnog integriteta i imovine svih građana Srbije.

VANDALIZAM U SOMBORU: Albancu zapaljena pekara!

Nepoznati nasilnici zapali su pekaru Dva brata koju u Somboru drži Albanac. U požaru je izgoreo sav inventar. U Gradskoj upravi Sombora je rečeno da najoštrije osuđuju ovaj incident

pekara sombor

Pekara „Dva brata“ bila je nekoliko puta meta vandala i pre sedam godina, kada su na njoj razlupani izlozi, a građanima je u nekoliko navrata čak deljen i besplatan hleb kako ga ne bi kupovali u pekarama čiji su vlasnici Albanci.

Predstavnici nevladinih organizacija, funkcioneri i političke partije organizovali su akciju „Burek solidarnosti“ i doručkovali zajedno u pekari „Dva brata“, kako bi podržali napadnute građane Sombora.

NOVI SAD: Zapaljena i kamenovana pekara u vlasništvu Albanaca

Izgorela pekara „As Pek“ i kamenovana pekara „Evropa“ su rezultat noćašnjeg nastavka divljanja huligana u Novom Sadu koji uništavaju objekte u vlasništvu Albanaca.

Kako piše 021.rs, „As Pek“ u Rumenačkoj 7 je skoro potpuno izgoreo unutra pošto je u pekaru ubačen molotovljev koktel.

SAMSUNG DIGITAL MOVIE
Objekat je sada zatvoren, a vatrogasci su intervenisali sa dva vozila i nekoliko vatrogasaca i sprečili da požar zahvati okolne lokale i stanove.
U pekaru „Evropa“ na Bulevaru cara Lazara grupa huligana je oko 2 sata posle ponoći upala i vređala radnice po nacionalnoj osnovi. Potom su bacili nekoliko kamenica na izlog. Radnice su inače bile srpske i mađarske nacionalnosti.
Za sada se ne zna da li su u pitanju isti počinioci.

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Podsetimo, incidenti su počeli nakon prekinute utakmice između Srbije i Albanije u utorak uveče.

Možda Vam se svidi i