Uvođenje u vojnu evidenciju

Sremska Mitrovica – Od danas do 28. februara Ministarstvo odbrane vršiće uvođenje u vojnu evidenciju mladića rođenih 1996. godine i starijih godišta (1984-1995), koji nisu uvedeni u regrutni sistem u kalendarskoj godini u kojoj su navršili 18 godina.

Uvođenje u vojnu evidenciju je redovna praksa u oružanim snagama i zakonom predviđena obaveza koja je ostala na snazi nakon donošenja Skupštine Srbije o obustavi obaveze služenja vojnog roka 15. decembra 2010. , saopštilo je Mnistarstvo odbrane.

Lica koja žive na teritoriji opštine Sremska Mitrovica treba da se jave u
OPŠTINSKU KANCELARIJU CENTRA MINISTARSTVA ODBRANE PO MESTU PREBIVALIŠTA (Sremska Mitrovica, Ruma, Šid, Pećinci i Irig) radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana, u periodu od 03.02. – 28.02.2014. godine, od 09:00 do 14:00 časova, osim u Šidu i Irigu, u kojima kancelarija u Irigu radi svakog utorka od 09:00 do 14:00 časova, dok kancelarija u Šidu radi svake srede od 08:00 do 14:00 časova.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju, na uvid treba da ponese:
– Ličnu kartu
– Uverenje o Državljanstvu Republike Srbije ili izvod iz matične knjige rođenih

Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomtsko – konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Opšti poziv proizvodi isto pravno dejstvo kao i pojedinačni poziv (član 10. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi).

You May Also Like