Sremska Mitrovica – Lokalna samouprava radi na planiranju još jedne velike investicije važne za sve meštane Sremske Mitrovice i okolnih naselja. U pitanju je uvođenje modernog gradskog saobraćaja.

Osavremenjivanje gradskog prevoza podrazumeva, između ostalog, i utvrđivanje trase i njene kilometraže, raspored vožnje, utvrđivanje kapaciteta autobusa, kao i uređenje autobuskih stajališta.

U gradskoj upravi za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove kažu da će, prema izrađenoj studiji za realizaciju ovog plana, gradski autobusi biti urađeni po najvišim standardima, sve u cilju poboljšanja standarda života Mitrovčana. Takođe, u planu je i formiranje posebne direkcije, koja bi se bavila pitanjima gradskog prevoza, prenosi sirmiuminfo.rs.

Treba da bude tako uređeno da svima više odgovara da koriste gradski prevoz nego sopstvena vozila. Osim što ćemo rasteretiti grad od automobila i parkirnja, želimo da postignemo i da imamo čistiju i zdraviju sredinu – objašnjava načelnik gradske Uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove, Vladimir Petković.

Početni plan na formiranju modernog gradskog prevoza je završen. Izrađena je studija prema kojoj gradski autobusi ne smeju biti stariji od 10 godina i prema kojoj moraju da ispune sledeće standarde: da imaju adekvatne uređaje, odnosno da budu klimatizovani, da imaju mogućnosti digitalnog obaveštavanja putnika, da poseduju poseban ulaz za osobe sa invaliditetom i dr.

Kako kažu u resornoj gradskoj upravi, njegovo planiranje predviđa i da Skupština grada osnuje preduzeće koje bi se bavilo ovom delatnošću, prenosi sirmiuminfo.rs.

Možda Vam se svidi i