Sremska Mitrovica – Danas je počeo prvi krug upisa đaka u srednje škole.

Prvi krug upisa u srednje škole trajaće i sutra, a za sve one koji se ne budu upisali u prvom krugu to će moći da učine u drugom od 8. do 10. jula.

U „Mitrovačkoj gimnaziji“ ostalo je još 25 nepopunjenih mesta, od kojih je 15 u društvenom, a 10 u prirodno – matematičkom smeru.

U srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ slobodnih mesta ima 20, po smerovima: mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje 8 slobodnih mesta, arhitektonski tehničar 2 slobodna mesta, elektrotehničar za termičke i rashladne uređaje, takođe 2 slobodna mesta, mehaničar grejne i rashladne tehnike 8 slobodnih mesta.

Što se tiče ekonomske škole „9. maj“, slobodnih mesta ima 8, pa smerovima: finansijski administrator 5 slobodnih mesta, pravni tehničar 1 slobodno mesto i ekonomski tehničar 2 slobodna mesta.
U ovoj školi prema rečima direktora, Siniše Jukić najveća zainteresovanost ove godine bila je za smer turistički tehničar, koji su uspeli da upišu samo najbolji učenici.

Dok su u medicinskoj školi sva mesta popunjena, u srednjoj Prehrambeno – šumarskoj i hemijskoj školi broj slobodnih mesta je 93. Po smerovima: tehničar za pejzažnu arhitekturu 15 slobodnih mesta, šumarski tehničar, takođe 15 slobodnih mesta, tehničar za lovstvo i ribolovstvo 11 slobodnih mesta, tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera 9 slobodnih mesta, tehničar za zaštitu životne sredine 13 slobodnih mesta, tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju 12 slobodnih mesta, prehrambeni tehničar 18 slobodnih mesta.

Možda Vam se svidi i