Uhapšena organizovana kriminalna grupa

Sremska Mitrovica – Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijskim službenicima SAJ-a, policijskim službenicima PU Sremska Mitrovica i PU Pančevo lišili su slobode organizovanu kriminalnu grupu koja se bavla krivičnim deloma neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovom prilikom otkrivene su dve ilegalne laboratorije za proizvodnju genetski modifikovane marihuane tzv. „skank“ u mestu Vojka, opština Stara Pazova i u mestu Idvor, opština Kovačica.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela slobode su lišeni:

– B. V. (1978.) iz Beograda,
– B. V. (1963.) iz Beograda,
– P. M. (1967.) iz Beograda,
– B. C. (1976.) iz Beograda,
– S. B. (1957.) iz Idvora,
– S. Đ. (1952.) iz Novog Sada,
– I. G. (1977.) iz Novom Sada.,
– V. J. (1988.) iz Kačareva,
– B. P. (1981.) iz Pančeva i
– M. Č. (1978.) iz Opova,

Kriminalnu grupa je bila hijerarhijski organizovana, a organizatori su braća B. V. i B. V.

U precizno podeljenim ulogama, u okviru grupe, neki pojedinici su pronalazili kuće u seoskim domaćinstvima, dok su drugi iznajmljivali te kuće, neki su opremali prostorije sa sofisticiranom opremom, prilagođavajući prostorije veštačkom uzgoju marihuane, a neki su se starali o samom uzgoju, berbi, pakovanju i daljoj pripremi za prodaju.

Prilikom pretresa objekata u mestu Vojka, pronađene su četiri prostorije opremljene sa reflektorima, ventilacionim sistemima, sistemom za navodnjavanje u kojima je pronađeno 1.125 saksija sa stabljika marihuane visine 1 do 1,5 m i oko 700 grama opojne droge „marihuane“.

Prilikom pretresa objekata u Idvoru, pronađene su dve prostorije opremljene sa reflektorima, ventilacionim sistemima i sistemom za navodnjavanje u kojima je pronađeno 1.029 zasada sa stabljkama marihuane visine 15 cm .

Od pripadnika ove kriminalne grupe oduzeto je više luksuznih vozila, novca, oružja i municije, a svima je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određena mera zadržavanja do 48 sati i sprovedeni su pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu.

You May Also Like