U toku protest zaposlenih u PIO fondu

Sremska Mitrovica – Trenutno ispred Vlade Srbije u toku protest zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Predsednica Sindikata zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Ljiljana Kremić ranije je najavila je da će danas od 12:00 do 14:00 časova biti održan miran protest na kojem se očekuje oko 500 zaposlenih u PIO fondu iz Beograda.

Zaposleni u PIO fondu počeli su štrajk 8. aprila, uz poštovanje minimuma procesa rada, nezadovoljni odlukom Državne revizorske komisije da im se plate smanje za 30 odsto.

Prethodni protest ispred Vlade Srbije održan je 15. aprila, ali kako nikakav dogovor nije postignut, zaposleni u Fondu su se odlučili i na ovaj današnji protest. O daljim koracima koje će sprovesti sindikat i zaposleni u Fondu biće više govora ukoliko se i nakon današnjeg protesta ne postigne dogovor sa Vladom.

Zaposleni u PIO fondu ne traže dodatna sredstva iz budžeta, već da plate ostanu na februarskom nivou do donošenja Zakona o platnim razredima.

You May Also Like