Sremska Mitrovica – Privredno društvo „EPS Snabdevanje“ pokrenulo je postupak prinudne naplate prema svim dužnicima iz kategorije domaćinstava koji imaju dug za utrošenu električnu energiju zaključno sa novembrom 2013. godine.

Iako je bilo dovoljno vremena da se taj dug izmiri i pored opomene oko 100.000 neplatiša nije izmirilo svoje obaveze, a nastali dug će biti naplaćen prinudnim putem, saopštio je EPS Snabdevanje.

Predmeti za prinudnu naplatu raspodeliće se do kraja ove nedelje i to po slučajnom rasporedu, pri čemu će svi registrovani izvršitelji dobiti podjednak broj predmeta i na transparentan način. Time je u postupku dodele predmeta obezbeđena ravnopravnost svih izvršitelja na teritoriji sedišta „EPS Snabdevanja“.
Bez obzira na visinu duga, dužnici će, dodaje se u saopštenju, pored iznosa duga i zakonom određene kamate imati obavezu da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara, a za veća dugovanja obračunavaju se po skali koja je propisana i objavljena u Službenom glasniku RS.

Iz elektrodistribucije „Sremska Mitrovica“ dobili smo informaciju da se prinudna naplata dugovanja za utrošenu električnu energiju na području opštine Grada Sremska Mitrovica neće vršitit, kao i da oni protiv dužnika samo podižu tužbe, a zatim sudskim putem rešavaju pitanja dugovanja.

You may also like